Peste umplut cu praz si ciuperci

Printeaza

Peste umplut cu praz si ciuperci din: crap sau stiuca, praz, ciuperci, morcovi, masline, vin, cimbru, sare, piper, vin, coniac, ulei.

Ingrediente:Peste umplut cu praz si ciuperci

  • 1 crap sau 1 ştiucă puţin mai mare de 1 kg
  • 2 fire de praz
  • 1 kg ciuperci
  • 1 ceaşcă stafide
  • 3 morcovi
  • 1 ceaşcă măsline
  • 1 pahar vin alb
  • 2 crenguţe cimbru
  • sare
  • piper măcinat
  • 250 ml vin alb
  • 1 ceşcuţă coniac
  • 3 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele de solzi, viscere şi branhii, îl speli bine atât la exterior, cât şi în interior şi îl crestezi transversal în 3-4 locuri. Presari peştele cu sare şi piper, atât în burtă, cât şi la exterior. Il păstrezi în frigider până pregăteşti umplutura cu legume şi stafide.

Inmoi stafidele în coniac. Cureţi şi speli legumele şi ciu­percile. Tai legumele în rondele, iar ciupercile în felioare subţiri. Amesteci legumele cu stafidele, sare, piper, cimbru tocat mărunt şi ulei de măsline.

Umpli peştele cu amestecul de ciuperci, praz, stafide şi morcov şi prinzi burta peştelui cu scobitori.

Aşezi într-o tavă amestecul de legume rămas, iar deasupra pui peştele umplut şi presari măsline. Stropeşti cu vinul şi coniacul în care au stat la înmuiat stafidele.

Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci în cup­torul cald, la foc mediu.

După 20 de minute, scoţi folia şi continui coacerea pentru încă 10 minute, pentru ca peştele să capete o crustă frumoasă.

Serveşti peştele ornat cu măsline şi pătrunjel verde, ală­turi de un pahar cu vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.