Peste umplut cu ciuperci si usturoi

Printeaza

Peste umplut cu ciuperci si usturoi din: peste, ciuperci, ceapa, usturoi, faina, ulei, ou, bulion, vin alb, piper boabe, patrunjel, marar, sare.

Ingrediente:Peste umplut cu ciuperci si usturoi

  • un peste
  • 500 g ciuperci
  • 4 cepe
  • 5 căţei usturoi
  • o lingură făină
  • 4 linguri ulei
  • 2 ouă
  • o lingură bulion
  • 100 ml vin alb
  • piper boabe
  • pătrunjel
  • mărar
  • sare

Mod de preparare:

Se curată pestele, se spală, se condi­mentează cu sare si piper si se dă la rece. Intre timp, se prepară umplutura: se toacă măritnt ceapa si se căleşte în ulei cu 2 linguri de apă. Se adaugă ciupercile tăiate mărunt şi se mai lasă încă 10 minu­te, după care se pune făina.

Se stinge cu bulion si se mai fierbe încă 3 minute. La sfârşit, se adaugă ouăle bătute, pătrun­jelul şi mărarul tocate mărunt şi usturoiul zdrobit. Se condimentează cu sare si piper.

Se scoate pestele de la frigider, se um­ple cu compoziţia de ciuperci, se leagă cu ată alimentară, se stropeşte cu vin, se pune pe o tavă si se dă la cuptor.

Se lasă 25 de minute, la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.