Peşte tras la tigaie cu spanac

Printeaza

Peşte tras la tigaie cu spanac

Ingrediente:Peşte tras la tigaie cu spanac

  • o legătură de frunze de spanac
  • două rămurele de frunze de ţelină
  • 4 morcovi
  • 650 g fileuri de peşte alb (merluciu, cod)
  • 50 ml ulei de susan
  • o linguriţă de sos de stridii
  • 50 ml vin de orez
  • sare dupa gust
  • piper după gust

Garnitura:

  • 150 g orez
  • sare
  • o frunză de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Curăţă bine frunzele de spanac, spală le şi pune le deoparte. Rupe separat şi spală, de asemenea, frunzele de ţelină, iar tijele spală le şi taie le în bastonaşe lungi de 10-12 cm.

Curăţă, spală şi taie în bastonaşe morcovii. Incinge uleiul într o tigaie adîncă (tip wok) şi „trage” în ea fileurile de peşte, întorcîndu-le pe ambele părţi. Adaugă morcovii, ţelina şi frunzele de spanac, presară sare şi piper.

Saltă din cînd în cînd tigaia, pentru ca ingredientele să se amestece. Toarnă vinul de orez peste ele, apoi mai lasă tigaia pe foc 10-12 minute. Fierbe separat orezul, numai cu apă şi puţină sare.

Serveşte peştele şi legumele montate pe farfurie, iar orezul alături, într un bol, decorat cu o frunză de pătrunjel.

Peşte tras la tigaie cu spanac

Pe?te tras la tigaie cu spanac.jpgPe?te tras la tigaie cu spanac1.jpgPe?te tras la tigaie cu spanac2.jpgPe?te tras la tigaie cu spanac3.jpgPe?te tras la tigaie cu spanac4.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • spanac tras la tigaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.