Peste la tigaie

Printeaza

O reteta de peste la tigaie din: cartofi, file de peste, zeama de lamaie, sare, ceapa, ulei de floarea soarelui, castravete, smantana, mustar, piper alb si marar.

Ingrediente:Peste la tigaie

  • 750 g cartofi fierti de o zi
  • 750 g file de peste (batog)
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 lingurite ulei de floarea soarelui
  • 1 castravete mic (circa 400 g)
  • 4 lingurite smantana
  • 4 lingurite mustar de mirodenii
  • piper alb macinat
  • 2 lingurite marat taiat marunt
  • marar pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se descojesc cartofii şi se taie cuburi. Peştele se stropeşte cu zeamă de lămâie, se sărează şi se lasă să stea 1/4 oră. Pe urmă se taie bucăţi. Ceapa se taie cuburi. Uleiul se pune într-o tigaie la încins şi se prăjeşte ceapa şi peşte­le, aproximativ 5 minute. Se scot din tigaie şi se păstrează la cald.

Se pun cartofii în tigaie, se prăjesc şi în final se sărează. Se curăţă castravetele, se taie în două pe lungime, se îndepărtează se­minţele cu ajutorul unei linguri şi se taie câteva felii pentru ornat. Restul de castravete se taie cuburi şi se amestecă cu cartofii. Se prăjeşte totul 5 până la 10 minute.

Smântână se amestecă cu muştarul şi cu peştele şi în final cu cartofii. Se condimen­tează cu sare şi piper, se presară piper dea­supra şi se ornează cu mărar şi cu feliile de castravete.

Peste la tigaie

Peste la tigaie

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • peste la tigaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.