Peste sub crusta de cimbru si coaja de lamaie

Printeaza

Peste sub crusta de cimbru si coaja de lamaie din: fileuri de peşte, lămâie, usturoi, unt, piper alb, chiftele, cimbru verde, sare de mare, coaja de lamaie.

Peste_sub_crusta_de_cimbru_si_coaja_de_lamaie

Ingrediente:

  • 4 fileuri de peşte (păstrăv, biban de mare, pangasius etc.)
  • 1 lămâie
  • 1 căţel de usturoi
  • 70 g unt
  • piper alb
  • 2 chifle vechi de-o zi
  • 1 legătură cimbru verde
  • 1-2 linguriţe sare de mare
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă

Mod de preparare:

Se şterge carnea, se stropeşte cu suc de lămâ­ie şi se acoperă cu folie sau cu un capac. Se lasă să se marineze cca 20 min. Se pisează usturoiul şi se amestecă împreună cu unt şi piper. Se rade pâinea pe răzătoarea mare şi se amestecă împreună cu untul cu ustu­roi.

Se spală cimbrul, se scutură şi se rup frunzuliţele. Se pisează cu sare, în mojar. în final se adaugă coqjă de lămâie rasă şi se amestecă.

Se aşază peştele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se şterg de restul de suc de lămâie. Se acoperă fileurile cu pesmetul din pâine şi se presară deasupra amestecul de cimbru. Se coa­ce cca 20 min. In cuptorul încins la 180 °C. Se serveşte cu cartofi copţi sau pâine proaspătă.

Peste sub crusta de cimbru si coaja de lamaie

Peste_sub_crusta_de_cimbru_si_coaja_de_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.