Peşte spadă şi mămăligă la grătar

Printeaza

O reteta de peste spada si mamaliga la gratar din: peste spada, malai, rosii uscate, capere, masline negre, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Peşte spadă şi mămăligă la grătar

  • 500 g peşte-spadă, bucăţi
  • 150 g mălai
  • 6 felii roşii uscate, în ulei
  • 10 capere din conservă, desărate
  • 10 măsline negre fără sâmburi
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • oregano
  • busuioc
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Pune la fiert într-o crăticioară 500 ml de apă cu un praf de sare şi, când clocoteşte, toarnă mălaiul în ploaie, amestecând permanent cu telul.

Fierbe amestecul 20 de minute la foc mic, amestecând din când în când cu o lingură de lemn. Când este gata, răstoarnă mămăliga într-un vas dreptunghiular şi las-o să se răcească.

Taie bucăţile de peşte medalioane mai mici şi condi- mentează-le cu oregano şi piper, după gust. Toacă roşiile scurse de ulei, măslinele, caperele, trei frunze de busuioc şi amestecă-le într-un castronel, apoi adaugă uleiul de măsline şi amestecă bine.

Taie mămăliga răcită felii subţiri şi aşază-le pe grătar. Frige-le 5 minute, apoi întoarce-le; pune peştele pe grătar şi frige-1 câte 3 minute pe fiecare parte.

Aşază pe farfurii felii de mămăligă şi de peşte, decorează cu frunzuliţe de busuioc. Serveşte-le stropite cu amestecul aromatic.

Peşte-spadă şi mămăligă la grătar

Peşte spadă şi mămăligă la grătar

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.