Peste in sos de vin alb si mustar

Printeaza

Peste in sos de vin alb si mustar din: peşte (crap), vin alb, faina, pesmet, margarina, mustar, lamaie, patrunjel, piper, sare.

Ingrediente:Peste in sos de vin alb si mustar

  • 600 g peşte (crap)
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri margarină
  • 2 linguriţe muştar
  • 1 lămâie
  • pătrunjel
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Amesteci pesmetul cu puţină verdeaţă şi piperul mă­cinat. Condimentezi peştele cu sare şi-l stropeşti cu zeamă de lămâie.

Treci bucăţile de peşte prin ames­tecul de pesmet şi le preşezi uşor, apoi rumeneşti peştele în ulei încins.

Separat, topeşti margarina, la care adaugi făina şi, după ce a devenit puţin gălbuie, o stingi treptat cu vinul, amestecând continuu, până se desfac toate cocoloaşele.

Adaugi muştarul şi laşi să mai dea în clocote. Serveşti peştele cu sosul, alături de un piure de cartofi cu puţină margarină.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.