Peşte rasol cu garnitură de legume si sos de morcovi

Printeaza

Peşte rasol cu garnitură de legume si sos de morcovi

Ingrediente:Peste rasol cu garnitura de legume si sos de morcovi

  • 3 fileuri de cod (circa 1 kg)
  • 4 morcovi
  • 4 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă făină
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 linguriţă margarină
  • sare
  • 1 lămâie
  • pătrunjel verde pentru ornat

 

Mod de preparare:

Cureţi 3 morcovi şi toţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata îi scoţi şi adaugi în apa rămasă fileurile de peşte pe care le fierbi doar 10 minute. Scoţi peştele cu grijă pe un platou şi păstrezi zeama rămasă pentru sos.

Cureţi morcovul rămas, îl dai pe râzătoare, cureţi şi tai mărunt ceapa şi le fierbi înăbuşit cu o ceaşcă din zeama în care a fiert peştele. Adaugi pasta de tomate, margarina şi făina desfăcută cu 1/2 ceaşcă de zeamă. Laşi sosul pe foc mic încă 10 minute, apoi îl dai deoparte şi-l treci printr-o sită fină. Pui în sosul obţinut încă 2-3 linguri de zeamă şi-l mai dai într-un clocot.

Tai morcovii şi cartofii fierţi bucăţele, felii sau rondele, le aşezi în jurul fileurilor de cod pe un platou şi stropeşti legumele cu puţină margarină topită. Pui neapărat şi felii de lămâie, pătrunjel verde şi aduci peştele cu sosul alături.

Peşte rasol cu garnitură de legume si sos de morcovi

Peste rasol cu garnitura de legume si sos de morcovi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.