Peste rasol cu ceapa si cartofi

Printeaza

Peste rasol cu ceapa si cartofi din: peste, morcov, cartofi, ceapa, margarina, otet, dafin, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Peste rasol cu ceapa si cartofi

  • 1 kg de peşte
  • 1 morcov
  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapă
  • 100 g margarina
  • oţet
  • foi de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine. Se spală şi, dacă este cazul, se porţionează. Morcovii şi ceapa se curăţă, se spală, se taie rondele şi se pun la fiert împreună cu foile de dafin, sarea şi piperul, timp de 20 de minute.

Se adaugă peştele şi puţin oţet şi se mai lasă 10 mi­nute la fiert.

Separat, cartofii se curăţă, se spală, se taie sferturi şi se fierb în apă cu sare. Când sunt gata se scurg, se aşază pe platou şi se stropesc cu margarină. Deasupra se pun peştele şi legumele şi se ornează cu verdeaţă tocată mărunt.

Se mai poate acri cu zeamă de lămâie. Pentru un gust deosebit se poate adăuga, la fiert, un pa­har de vin alb, o dată cu peştele.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.