Peste prajit cu salata de untisor
PrinteazaPeste prajit cu salata de untisor din: stavrid, ulei, piper, sare, untisor, rosii, castravete, ulei, lamaie, mustar, zahar.
- 450 gr stavrid mărunt
- ulei pentru prăjit
- 85 gr făină
- 1/2 linguriţă piper de Cayenne (opţional)
- sare
- piper negru măcinat
Pentru salată:
- 125 gr frunze untişor
- 125 gr roşii pitice, tăiate în jumătăţi
- 75 gr castravete, tăiat cubuleţe
- 3 linguri ulei de măsline
- o lingură suc de lamaie
- 1/2 lingurita mustar
- 1/2 lingurita zahar
Mod de preparare:
Ştergeţi peştii cu un prosop de hârtie şi daţi-i prin făină în care aţi adăygat sare, piper nşgru şi piper de Cayenne, după preferinţă.
Incingeţi ulei într-o tigaie şi prăjiţi peştii 2-3 minute.
Pregătiţi salata: aranjaţi untişorul, roşiile şi castravetele tocat în farfurii individuale, preparaţi sosul amestecând (eventual cu mixerul, pentru o mai bună omogenizare) uleiul de măsline, sucul de lămâie, muştarul şi zahărul, apoi turn aţi-l peste salata din farfurii.
Serviţi imediat împreună cu peştele prăjit, cald.
Peste prajit cu salata de untisor
Pofta buna!