Peste prajit cu garnitura de legume

Printeaza

Peste prajit cu garnitura de legume din: peşte, unt, făină de grâu, chimen, sare, ulei de măsline, ceapă roşie, ardei gras roşu, lămâie, ceapă verde, pătrunjel verde, capere, oţet.

Ingrediente:Peste prajit cu garnitura de legume

  • 1 peşte fără cap, de mărimea tigăii
  • 2 linguri unt
  • făină de grâu
  • chimen
  • sare
  • ulei de măsline
  • 1 ceapă roşie
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 lămâie fără coajă
  • partea albă de la 1 ceapă verde
  • pătrunjel verde
  • câteva capere
  • foarte puţin oţet

Mod de preparare:

Peştele se curăţă în interior, se spală bine şi se usucă cu un ştergar curat. Se trece printr-un amestec de făină de grâu cu puţină sare şi chimen. (Pielea peştelui se curăţă, înainte de a fi trecut prin făină, doar dacă nu vă place gustul ei mai crocant).

Se pune peştele la prăjit într-o tigaie mai groasă, în ulei de măsline şi o lingură cu unt, bine încinse.

Cu cât peştele este mai gros focul se va lăsa mai mic, întorcându-se (peştele) de mai multe ori pe fiecare faţă, până ce este bine făcut. Se pune pe platoul de servire: Se scurge uleiul rămas şi se strecoară.

Tigaia se spală bine. Se pune în ea puţin ulei şi se adaugă un cub de unt.

Când s-a încins puţin, se dă tigaia deoparte, pentru ca untul să nu se înnegrească. Se taie ceapg roşie, curăţată solzişori şi se amestecă bine cu ardeiul gras, fără seminţe şi cotor, tăiat cât mai mărunt, lămâia fără coajă şi pieliţe, tăiată cubuleţe mici, ceapa verde tăiată, mărunt, câteva cape re şi foiyte puţin oţet.

Se pune tigaia pe foc şi se călesc uşor toate aceste ingrediente. Se toarnă fierbinţi peste peşte şi se presară cu pătrunjel verde, tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.