Peşte picant cu mămăligă

Printeaza

O reteta delicioasa de peste picant cu mamaliga din: cotlete de peste, iaurt, malai, apa, boia iute, boia dulce, pasta de tomate, usturoi, pudra de chimen, sare, piper si cimbru.

Ingrediente:Peşte picant cu mămăligă

  • 4 cotlete de peşte
  • 175 g iaurt
  • 400 g mălai
  • 1.500 ml apă
  • boia iute
  • o linguriţă de boia dulce
  • o lingură de pastă de tomate
  • doi căţei de usturoi
  • un vârf de linguriţă de pudră de chimen
  • două linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

lntr-un bol mai mare se pun iaurtul, boiaua dulce şi boiaua iute, pasta de tomate şi pudra de chimen. Se adaugă uleiul, sare şi piper după gust, usturoiul curăţat de foi şi pisat, cotletele de peşte spălate şi scurse de apă.

Se amestecă bine cu sosul din bol, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru cel puţin 30 de minute.

Se încinge un grătar, se pun cotletele de peşte şi se frig câte 10 minute pe fiecare parte. Se iau cu o paletă şi se aşază pe un platou, acoperindu-se cu un capac.

Se pune apa la fiert, se adaugă o linguriţă de sare, se presară mălaiul şi se amestecă încontinuu cu un tel. Când este gata, se toarnă mămăliga pe un platou şi se serveşte alături de cotletele de peşte calde. Se servesc imediat, cu mujdei de usturoi amestecat cu cimbru.

Peşte picant cu mămăligă

Peşte picant cu mămăligă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.