Peşte pane cu cimbru şi cartofi

Printeaza

Peşte pane cu cimbru şi cartofi din: peste, morcov, cartofi, cimbru, masline, ghimbir, boai iute, oua, faina, bere blonda, ulei, sare, piper, varza rosie, varza alba si nuci.

Ingrediente:Peste_pane_cu_cimbru_si_cartofi

  • 600 g peste
  • un morcov
  • 500 g cartofi
  • o lingurita cu cimbru
  • 100 g masline feliate
  • o lingurita cu ghimbir
  • o jumatate de lingurita cu boia iute
  • doua oua
  • 150 g faina
  • 250 ml bere blonda
  • ulei
  • sare
  • piper
  • varza rosie
  • varza alba
  • nuci

 

Mod de preparare:

Ghimbirul ras se pune într-un bol împreună cu boiaua iute, puţin cimbru, sare şi două linguri cu ulei.

Se amestecă totul bine, se taie peştele bucăţi şi se unge cu această pastă.

Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Ouăle se amestecă bine cu berea, făina, sare şi piper după gust.

Se trec bucăţile de peşte prin amestec, se scutură ca să cadă aluatul în exces, se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră pe un şervet absorbant, apoi într-un castron.

Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare. Se scurg de apă, se pun într-un bol şi se presară cimbrul rămas.

Se condimentează, se adaugă măslinele feliate, patru linguri cu ulei, morcovul crud dat pe râzătoare şi se amestecă.

Se servesc ca atare sau cu o salata din varza alba sau rosie si nuci tocate.

Peşte pane cu cimbru şi cartofi

Peste_pane_cu_cimbru_si_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.