Peste cu orez si sofran

Printeaza

Peste cu orez si sofran din: peşte, slănină, unt, ceapa, roşii, şofran, sare, piper şi boia, orez.

Ingrediente:Peste cu orez si sofran

  • 1 peşte
  • 125 g slănină
  • 40 g unt
  • 3 cepe
  • 4 roşii
  • 1/2 linguriţă şofran
  • sare
  • piper
  • boia
  • 250 g orez

 

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă cu unt topit se pun slănina tăiată cubuleţe şi cepele tocate mărunt.

Când încep să capete o culoare aurie, se pun peste peştele curăţat şi dezosat, tăiat bucăţele potrivite.

Se pun la prăjit în ulei, pe ambele feţe şi după ce s-ău făcut puţin se scot şi se lasă la cald!

In aceeaşi cratiţă se pun roşiile tăiate în cuburiî sarea, piperul, boiaua şi şofranui.

Se adaugă apă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, aproape o jumătate de oră.

Se adaugă bucăţile de peşte şi se lasă totul să mai dea câteva clocote.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.