Peste marinat cu salata

Printeaza

Peste marinat cu salata din: peşte, cepe, mere, ţelină, morcov, boabe muştar, oţet, apă, frunză de dafin, usturoi, aluat de pâine, maioneză, sare, piper, ulei, mărar, pătrunjel, prune uscate, dovlecel, lămâie.

Ingrediente:Peste_marinat_cu_salata

  • 800 g peşte
  • două cepe
  • 3 mere
  • o ţelină
  • un morcov
  • 4 g boabe muştar
  • 50 ml oţet
  • 300 ml apă
  • o frunză de dafin
  • usturoi
  • 300 g aluat de pâine
  • 100 g maioneză
  • sare
  • piper
  • ulei
  • mărar
  • pătrunjel
  • prune uscate
  • dovlecel
  • lămâie

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se eviscerează, se spală, se taie în bucăţi de 3-4 centimetri şi se pune la rece într-un bol. Cepele se curăţă de foi şi se taie peştişori, morcovul se curăţă şi se taie rondele.

Se pun la fiert apa cu oţetul, ceapa, morcovul, muştarul şi dafinul. Se adaugă doi căţei de usturoi, sare şi piper după gust şi puţin ulei. Se dă în clocot, se adaugă peştele şi se fierbe la foc mic zece minute, se acoperă cu un capac şi se lasă să se răcească complet. Aluatul de pâine se întinde într-o foaie subţire, se taie romburi se taie în mijloc cu un cuţit ca să nu se umfle apoi se prăjesc în ulei încins.

Se scot cu o spumieră pe un şervet absorbant şi se lasă să se răcească. Intr-un bol se amestecă maioneza cu usturoiul rămas pisat, merele şi ţelina date prin răzătoarea cu ochiuri mari, sare şi piper, mărar şi pătrunjel tocat.

Se aşază peştele pe romburile prăjite, deasupra se pune salata rece şi se servesc imediat.

 

Peste marinat cu salata

Peste_marinat_cu_salata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.