Peste mariant in sos picant cu ienibahar

Printeaza

Peste mariant in sos picant cu ienibahar din: peşte asortat , sare, apa, otet, piper, boabe ienibahar, foi de dafin, sare de mare, ceapa, muraturi asortate, ardei iuti.

Peste_marianta_in_sos_picant_cu_ienibahar

Ingrediente:

  • 2000 g peşte asortat
  • sare

Ingrediente pentru marinată:

  • 1200 ml apă
  • 800 ml oţet 8%
  • 10 boabe de piper
  • 8 boabe de ienibahar
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguriţe sare de mare
  • 4 cepe
  • 1 borcan murături asortate (carote, mazăre, ardei, castraveţi)
  • 2 ardei iuţi

Mod de preparare:

Se dezosează toate bucăţile de peşte. Se taie bucăţi de 2 x 3 cm; se pun la fiert în apă clocotită cu sare şi se opăresc 1-2 min. Se lasă să se scurgă şi să se răcească; se aşază într-un vas de ceramică cu capac.

Pentru marinată, se amestecă apa cu oţet, mirodenii şi sare. Se adaugă ceapa to­cată, legumele cu tot cu zeamă şi ardeii iuţi. Se toarnă marinata fierbinte peste peşte, astfel încât să îl acopere. După ce se răceşte, se închide recipientul şi se dă la frigider, unde se poate păstra până la o săptămână.

Peste mariant in sos picant cu ienibahar

Peste_marianta_in_sos_picant_cu_ienibahar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.