Peşte de mare cu unt alb şi cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de peste cu: cartofi, unt, patrunjel, ulei de masline, otet din vin alb, vin alb, ceapa, capere.

Ingrediente:Peste_de_mare_cu_unt_alb_si_cartof

  • 500 g cartofi aproximativ
  • 25 g unt
  • o legătură mică de pătrunjel, tăiat mărunt
  • 4 fileuri peşte de mare fără solzi
  • ulei de măsline

Ingrediente sos de unt:

  • o lingură oţet de vin alb
  • 3 linguri vin alb
  • 2 cepe franţuzeşti, tăiate mărunt
  • 100 g unt nesărat, rece şi  tăiat în cuburi
  • o lingură de capere

Mod de preparare:

Fierbe cartofii până se înmoaie. Pune vinul, otetul şi cepele într-o tigaie. Fierbe in compoziţia până ce lichidul scade la o lingură.

Apoi amestecă untul uşor la foc mic. Odată ce sosul se îngroaşă  adaugă caperele şi ţine la cald. Zdrobeşte cartofii cu o furculiţă.

Apoi adaugă untul şi pătrunjelul.

Condimentează bine. Apoi încinge puţin ulei şi un cub de unt într-o tigaie. Apoi adaugă pestele.

Prăjeşte câte 3 minute pe fiecare parte până se rumeneşte fileul.

Serveşte fileul pe un pat de cartofi, iar deasupra pune sosul de unt alb.

Peşte de mare cu unt alb şi cartofi

Peste_de_mare_cu_unt_alb_si_cartof

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.