Peşte la tigaie cu dovlecei

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de peste la tigaie cu dovlecei din: peste calugar, pancetta afumata, hasma, vin alb sec, ulei extravirgind e masline, sare si piper.

Ingrediente:Peşte la tigaie cu dovlecei

  • 1 bucată de peşte-călugăr de 800 g, curăţată şi fără piele
  • 120 g pancetta afumată
  • 4 dovlecel potriviţi
  • 1 haşmă
  • 1/2 pahar de vin alb sec
  • 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Impărţiţi bucata de peşte în două părţi egale şi înfăşuraţi-le cu feliile de pancetta afumată, legând-o cu fir alimentar.

Incingeţi uleiul într-o tigaie termorezistentă şi căliţi haşma curăţată şi tăiată inele. Adăugaţi bucăţile de peşte şi rumeniţi-le la foc potrivit câte 2 minute pe fiecare parte; stropiţi cu vin, daţi focul mic şi prelungiţi fierberea încă 10-12 minute, până când peştele va fi făcut.

Spălaţi dovleceii, tăiaţi-i fâşioare, puneţi sare şi piper. încingeţi într-o tigaie 2 linguri de ulei şi prăjiţi la foc potrivit dovleceii timp de 3 minute, amestecând des cu o lingură de lemn.

Scoateţi firul alimentar de pe fileurile de peşte, tăiaţi-le felii cam de 2-3 cm şi aşe- zaţi-le pe un platou, după care stropiţi-le cu sosul care s-a format în timpul pre­gătirii. Aranjaţi în jurul lor dovleceii. Serviţi fierbinte.

Peşte la tigaie cu dovlecei

Peşte la tigaie cu dovlecei

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.