Peste la cuptor cu cuscus

Printeaza

Peste la cuptor cu cuscus din: fenicul, ceapa, ulei de masline, lamaie, cuscus, sofran, supa de pui, peste, marar, seminte de pin, rosii, stafide.

IngredientePeste_la_cuptor_cu_cuscus

  • 2 bulbi de fenicul, tăiaţi în jumătăţi şi feliaţi
  • 1 ceapă mare, tăiată în două şi feliată
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 lămâi, 1 stoarsă după ce i-ai ras coaja, 1 tăiată în sferturi
  • 200g de cuşcuş
  • 1 praf de şofran
  • 250ml supă de pui sau legume
  • 2 peşti, curăţaţi
  • 1 legătură mică de mărar, tocat
  • 2 linguri seminţe de pin prăjite
  • 250g de roşii, tăiate în jumătăţi
  • 1 lingură de stafide

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Pune feniculul şi ceapa într-o tavă mare de copt şi tăvăleşte-le prin 2 linguri de ulei, 1 lingură zeamă de lămâie, sare şi piper din abundenţă. Găteşte-le la cuptor 20 de minute, până când sunt aproape fragede şi încep să se caramelizeze. Intre timp, pune cuşcuşul într-un bol mediu. Amestecă şofranul cu supa fierbinte, toarn-o peste cuşcuş şi acoperă bolul cu folie alimentară.

Spală peştele în apă rece, pe interior şi exterior, apoi şterge-l. Crestează-l adânc pe ambele părţi şi asezonează-l cu sare, piper şi puţină de coajă de lămâie. După 10 minute în care cuşcuşul a stat la înmuiat, umflă-l cu ajutorul unei furculiţe şi adaugă 2 linguri zeamă de lămâie, restul de coajă, mărarul, 1 lingură seminţe de pin, sare şi piper după gust. Umple peştii cu cuşcuş şi, dacă mai rămâne, păstrează-l.

Adaugă roşiile şi stafidele în tavă. Aşază peştii deasupra şi dă totul la cuptor circa 30 de minute, în funcţie de mărimea peştilor. Verifică dacă se scurge zeamă din tăieturile făcute. Trage de înotătoarea dorsală – dacă se desprinde uşor de carne, peştele e gata.

Presară seminţele de pin rămase, apoi serveşte peştele direct din tavă, cu sferturi de lămâie pentru stors.

Peste la cuptor cu cuscus

Peste_la_cuptor_cu_cuscus

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.