Peşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde

Printeaza

Peşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde din: varza chinezeasca, fileuri de cod, ghimbir, usturoi, sos de soia, mirin, ceapa verde, coriandru, orez brun si lime.

Ingrediente:Peste_la_abur_cu_ghimbir_si_ceapa_verde

  • 100 g varza chinezeasca
  • 4×150 g fileurid e cod (sau alt peste cu carnea alba)
  • 1 bucata de ghimbir de 5 cm, ras
  • 2 catei de usturoi, feliati fin
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita de mirin (vin de orez)
  • 1 legatura de ceapa verde, tocata fin
  • 1 mana de coriandru, tocat
  • orez brun si 1 lime, taiata felii, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Taie o bucată mare dreptunghiulară de folie de aluminiu şi modeleaz-o sub formă de plic. Pune înăuntru varza chinezească, apoi peştele, ghimbirul şi usturoiul. Toarnă sosul de soia şi mirinul, apoi asezonează.

Impătureşte folia şi sigileaz-o, apoi aşază într-o tavă. Dă la cuptor timp de 20 de minute, apoi desfă pachetul şi presară ceapa verde şi coriandrul. Serveşte cu orez brun şi zeamă de lime.

Peşte la abur cu ghimbir şi ceapă verde

Peste_la_abur_cu_ghimbir_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

 

3 comentarii

  1. imi place ft mult ce-a iesit aici

  2. Adriana Valentina

    Mi-ai facut pofta de peste 🙂

  3. Interesant pestele asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.