Peşte în stil mediteranean

Printeaza

O reteta delicioasa de peste in stil mediteranean din: peste spada, usturoi, masline negre, muguri de pin, vin alb, pesmet, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Peşte în stil mediteranean

  • 4 felii de peşte-spadă (150 g fiecare)
  • 1 căţel de usturoi
  • 12 măsline negre fară sâmburi
  • 30 g muguri de pin
  • 1/2pahar vin alb
  • 80 g pesmet
  • 8 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă usturoiul şi zdrobeşte-1 uşor pe un fund de lemn. Adaugă măslinele fară sâmburi şi mugurii de pin şi toacă-le foarte mărunt. Pune tocătura obţinută într-un castron, adaugă pesmetul, jumătate din cantitatea de ulei de măsli­ne, sare şi piper negru, după gust. Amestecă bine toate ingredientele.

Incălzeşte cuptorul la 180° C. Intinde jumătate din compoziţia obţinută pe fundul unui vas termorezistent. Aşază deasupra feliile de peşte, pune sare şi piper, după gust, şi toarnă peste ele vinul. Acoperă feliile de peşte cu compoziţia rămasă. Stropeşte cu restul de ulei şi pune vasul în cuptor.

Coace preparatul circa 15 minute, scoate vasul din cuptor şi serveşte feliile de peşte cu sosul lăsat în vasul în care s-au copt.

Peşte în stil mediteranean

Peşte în stil mediteranean

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.