Peste in sos de portocale

Printeaza

Peste in sos de portocale din: pangasius, portocala, vin, ulei, unt, smantana, capere, sare, piper.

Ingrediente:Peste in sos de portocale

  • 500 g pangasius (2-3 fileuri)
  • zeama de la o portocală
  • 1 portocală pentru decor
  • 50 g unt
  • 125 g smântână
  • 1 borcan cu capere (100 g)
  • 1 pahar cu vin alb
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper alb
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Condimentează fileurile cu sare şi piper. Toarnă un pic de ulei de măsline şi puţină zeamă de portocale peste ele.

Pregăteşte sosul: topeşte untul, adaugă restul de zeamă de portocală. Amestecă până dă într-un clocot. Adaugă smântână.

Continuă să amesteci, până se omogenizează. Lasă pe foc încă cinci minute, la de pe foc şi adaugă caperele şi piper alb măcinat.

Intr-o tigaie mare sau într-un wok, încinge puţin ulei de măsline şi prăjeşte bucăţile de peşte circa 5-6 minute pe fiecare parte, stinge cu vinul alb şi scoate imediat pe un platou. Adaugă sosul.

Decorează cu felii şi coajă subţire de portocală, rulată.

 

Pofta buna!


Salata de peste alb

Peste afumat cu sos ragut

Peste afumat cu sos ragut din: peste, praz, ceapa, faina, rosii, morcovi, sare, unt. Ingrediente: 400 g peşte afumat 1 praz 2 cepe 1 lingură de făină 3 morcovi unt 4 roşii 1/8 l supă de găină sare zeamă de lămâie sos Worcestershire   Mod de preparare: Ceapa şi morcovii se curăţă şi se taie […]

Peste cu rosii cherry

Peste cu sos ragut

Peste cu sos ragut din: peste, praz, ceapa, rosii, morcovi, faina, unt, sare, lamaie. Ingrediente: 300 g peşte afumat 1 praz 3 cepe 1 lingură de făină 2 morcovi unt roşii sare zeamă de lămâie sos Worcestershire   Mod de preparare: Ceapa şi morcovii se curăţă şi se taie bucăţele. Prazul se taie în fâşii […]

Peste cu rosii cherry

Peste cu sos de rosii si ardei

Peste cu sos de rosii si ardei din: file de peste, ardei, usturoi, zahar, boia, ulei, sare. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 2 ardei graşi o conservă mare roşii în bulion un căţel usturoi 2 linguriţe zahăr 4 linguri ulei o linguriţă boia 3-4 fire pătrunjel sau coriandru sare piper   Mod de preparare: Se […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.