Peste imbracat in felii de castraveti
PrinteazaPeste imbracat in felii de castraveti
- 2,5 kg peşte (şalău, somon, ştiucă)
- 30ml ulei de floarea soarelui
- 2 foi de dafin
- 2 ardei întregi
- 1lămâie
- 300ml vin alb
- 25g gelatină
- 4 castraveţi
- sare
- piper
- mărar verde
.
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de solzi, se spală şi se elimină intestinele. Se lasă peştele întreg. Se condimentează interiorul cu sare şi piper şi se unge în exterior cu ulei.
Se aşeză peştele într-o tavă cu ulei. se adaugă foile de dafin marunţite, fâşii lungi de ardei, felii de lămâie, vin şi apă cât să acopere peştele pe trei sferturi, se acoperă tava cu hârtie pergament sau cu folie specială şi se pune la cuptor, la foc potrivit, pentru 10 minute.
Se opreşte focul şi se lasă peştele la răcit. Când s-a răcit, se jupuieşte pielea de pe peşte, cu atenţie, ca să rămână întregi coada şi capul.
Se prepară aspicul din gelatină cu apă caldă. Se lasă să se răcească şi apoi se toarnă peste peşte.
Se taie castraveţii în felii şi se aranjează peste peşte, reconstituind oarecum solzii.
Peste feliile de castraveţi se toarnă din nou aspic. Se garniseşte cu felii de lămâie şi cu mărar verde.
Pofta buna!