Peste imbracat in felii de castraveti

Printeaza

 Peste imbracat in felii de castraveti

Ingrediente:Peste imbracat in felii de castraveti

  • 2,5 kg peşte (şalău, somon, ştiucă)
  • 30ml ulei de floarea soarelui
  • 2 foi de dafin
  • 2 ardei întregi
  • 1lămâie
  • 300ml vin alb
  • 25g gelatină
  • 4 castraveţi
  • sare
  • piper
  • mărar verde

.

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de solzi, se spală şi se elimină intestinele. Se lasă peştele întreg. Se con­dimentează interiorul cu sare şi piper şi se unge în exterior cu ulei.

Se aşeză peştele într-o tavă cu ulei. se adaugă foi­le de dafin marunţite, fâşii lungi de ardei, felii de lămâie, vin şi apă cât să acope­re peştele pe trei sferturi, se acoperă tava cu hâr­tie pergament sau cu folie spe­cială şi se pune la cuptor, la foc potrivit, pentru 10 minute.

Se opreşte focul şi se lasă peştele la răcit. Când s-a răcit, se jupuieşte pielea de pe peşte, cu atenţie, ca să rămână întregi coada şi ca­pul.

Se prepară aspicul din ge­latină cu apă caldă. Se lasă să se răcească şi apoi se toarnă peste peşte.

Se taie castraveţii în felii şi se aranjează peste peşte, recon­stituind oarecum solzii.

Peste fe­liile de castraveţi se toarnă din nou aspic. Se garniseşte cu felii de lămâie şi cu mărar verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.