Peşte gratinat cu sos bechamel

Printeaza

O reteta delicioasa de peste gratinat cu sos bechamel din: file de salau, cartofi, pesmet, cascaval, ulei, unt, faina, lapte si nucsoara.

Ingrediente:Peşte gratinat cu sos bechamel

  • 300 g file de şalău
  • 100 g cartofi
  • 10 g pesmet
  • 20 g caşcaval ras
  • ulei

pentru sos:

  • 20 g unt
  • 30 g făină
  • 200 ml lapte
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Fileul se condimentează, se dă prin făină, se prăjeşte uşor. Pentru sos se topeşte untul, se adaugă făina, nucşoara şi laptele cald.

Se lasă să se lege puţin. Se unge o tavă cu unt şi se tapetează cu pesmet, se adaugă cartofii fierţi, în mijlocul acestora punându-se fileul de peşte.

Se adaugă sosul, împreună cu caşcavalul ras şi se dă la cuptor. Se serveşte cu caşcaval ras pe deasupra, pătrunjel verde şi – feliuţe subţiri de limetă.

Se potriveşte foarte bine cu un pahar de vin alb.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • peste cu sos bechamel
  • file de salau cu sos bechamel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.