Peste gatit la aburi

Printeaza

Peste gatit la aburi din: peste, fasole, zahar, ghimbir, usturoi, sherry, sos de soia, ceapa verde, alune, ulei de susan.

Ingrediente: Peste gatit la aburi

  • 2 pesti
  • 1 1/2 linguri fasole neagra
  • 1 1/2 lingurite zahar
  • 2 linguri rădăcină de ghimbir, ras
  • 4 catei de usturoi, tăiat în felii subțiri
  • 2 linguri sherry
  • 2 linguri de sos de soia
  • 4-6 cepe verzi, tocate
  • 3 linguri de alune
  • 2 lingurite ulei de susan

 

Mod de preparare:

Spalati, curatati si uscati pestele. Crestati cu ajutorul unui cutit.

Pasati jumatate din fasole amestecati apoi cu zahar si restul de boabe intregi.
Se pune un pic de ghimbir și usturoi în interiorul cavității fiecărui pește și apoi se aseaza intr-o tava. Se freaca pestele cu amestecul de fasole, apoi se presara ghimbirul rămas și usturoiul.

Se acoperă și se răcește timp de 30 de minute.

Se gatesc la aburi. Se stropesc cu sherry si jumatate din sosul de soia. Gatiti la aburi 15-20 de minute. Se adauga sosul de soia rămas și se presară cu ceapa verde.

Se incalzeste o tigaie, se adauga pestele si se presara cu uleiul de susan. Rumeniti 2-3 minute. Serviti cu arahide maruntite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.