Peste in foi de banan cu cocos

Printeaza

Peste in foi de banan cu cocos din: cod (sau oricare alt peşte cu carnea tare), frunze de banan, nucă de cocos, chutney, oţet, usturoi, ardei iuţi, şofran, cremă de nucă de cocos, sare, zeamă de lămâie, coriandru, mentă proaspătă.

Ingrediente:Peste in foi de banan cu cocos

  • cod (sau oricare alt peşte cu carnea tare)
  • frunze de banan
  • 200 g nucă de cocos
  • 1/2 linguriţă chutney
  • 1/2 linguriţă oţet
  • 1 căţel mare de usturoi
  • 2 ardei iuţi, fără seminţe
  • 1 linguriţă şofran
  • 1/2 ceaşca cremă de nucă de cocos
  • sare
  • zeamă de lămâie
  • coriandru
  • mentă proaspătă

Mod de preparare:

Se mixează în blender o pastă nu prea fină din amestecul de nucă rasă de cocos, crema de nucă de cocos, şofran, oţet, chutney, usturoi, ardei iuţi, zeama de lămâie.

Peştele se spală, se curăţă şi se presară cu sare proaspăt măcinată şi zeama de lămâie.

Se aşază în bucăţi potrivite pe foaia (frunza) de banan şi se acoperă cu un-strat gros de pastă anterior obţinută în mixer.

Se îndoaie frunza, ca un colet poştal, şi se lasă ceva timp în frigider, spre a se întări bine.

Se pune la făcut într-un vas (de preferat unul chinezesc de lemn), în bai-marin şi se lasă aproximativ 12 minute.

Când s-a răcit un pic, se transferă peştele, cu pastă cu tot, pe foi proaspete de barjan şi se toarnă deasupra iaurt proaspăt, amestecat cu mentă verde, tăiată cât mai fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.