Peşte de mare cu vin alb şi cartofi striviţi

Printeaza

O reteta delicioasa de peste cu:cartofi, unt, patrunjel, ulei de masline, otet de vin alb, vin alb, ceapa, capere.

Ingrediente:Peşte de mare cu vin alb şi cartofi striviţi

  • 500 g cartofi
  • 25 g unt
  • o legătură mică de pătrunjel, tăiat mărunt
  • 4 fileuri peşte de mare fără solzi
  • ulei de măsline

Ingrediente sos unt:

  • o lingură oţet de vin alb
  • 3 linguri vin alb
  • 2 cepe franţuzeşti, tăiate mărunt
  • 100 g unt nesărat, rece şi tăiat în cuburi
  • o lingură de capere

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii până se  înmoaie. Pune vinul, otetul şi cepele într-o tigaie. Fierbe  compoziţia până ce lichidul scade la o lingură. Apoi amestecă untul uşor la foc mic. Odată ce sosul se îngroaşă  adaugă caperele şi ţine la cald. Zdrobeşte cartofii cu o furculiţă. Apoi adaugă untul şi pătrunjelul.

Condimentează bine. Incinge puţin ulei şi un cub de unt într-o tigaie. Apoi adaugă pestele. Prăjeşte câte 3 minute pe fiecare parte până se rumeneşte fileul.

Serveşte fileul pe un pat de cartofi, iar deasupra pune sosul de unt alb.

Peşte de mare cu vin alb şi cartofi striviţi

Peşte de mare cu vin alb şi cartofi striviţi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.