Peste cu verdeata in bain-marie

Printeaza

Peste cu verdeata in bain-marie din: peşte, ardei iuţi, ulei de susan pentru prăjit, sos de peşte, usturoi, zeama de lămâie, sare, zahăr, rădăcină de ghimbir, frunze de coriandru, ulei.

Ingrediente:Peste cu verdeata in bain-marie

  • 2 peşti, fără coadă şi cap, de mărimea tigăii
  • 2 ardei iuţi tăiaţi foarte mărunt
  • puţin ulei de susan pentru prăjit
  • 1 lingură sos de peşte
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • zeama de la 3 lămâi mai verzi
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 lingură zahăr
  • 1 linguriţă rădăcină de ghimbir, tocată cubuleţe mici
  • frunze de coriandru tocate mărunt
  • ulei

Mod de preparare:

Ardeiul iute, sosul de peşte, uleiul, zeama de lămâie, sarea, zahărul, ghimbirul şi jumătate de lingură de coriandru (sau pătrunjel proaspăt) se amestecă bine în mixer.

Peştele se curăţă de intestine, se spală bine şi se pune să fiarbă, într-un vas, în baine-marie.

Se scoate când este gata şi se toarnă un strat gros din sosul obţinut în’mixer, decorându-se cu coriandru (sau pătrunjel) tocat fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.