Peste cu sos de soia si cuscus

Printeaza

Peste cu sos de soia si cuscus din: merluciu, unt, menta, miere, otet, sos de soia, cuscus, ulei, usturoi, rosii, castravete.

Ingrediente:Peste cu sos de soia si cuscus

  • 1 kg merluciu
  • 15 g unt
  • frunze de mentă
  • 30 g miere
  • 60 g oţet de orez
  • 15 ml sos de soia
  • 15 ml suc de lămâie
  • 15 ml suc de portocale

Pentru salata:

  • ulei de măsline
  • 250 g cuşcuş
  • 250 ml supă de legume
  • 2 căţei de usturoi
  • 15 ml suc de lămâie
  • 50 g mentă proaspătă
  • 200 g castravete, tăiat mărunt
  • 2 roşii, decojite şi tăiate mărunt

 

Mod de preparare:

Taie peştele bucăţi. Amestecă ingredientele pentru marinată într-un bol adânc şi pune peştele. Lasă-l timp de 1 oră sau 2.

Incălzeşte un grătar pe aragaz. Coace peştele cu pielea în jos timp de 3-4 minute, întoarce-l şi mai coace-l încă 1 -2 minute sau mai mult, în funcţie de grosime.

Pune sosul rămas de la marinată într-o crăticioară şi fierbe-l neacoperit, până se îngroaşă. Adaugă untul şi omogenizează.

Serveşte sosul pus deasupra bucăţilor de peşte.

După ce peştele e gata, pregăteşte salata. Serveşte peştele cu salata de cuşcuş, garnisit cu frunze de mentă şi verdeaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.