Peste cu sos de menta si coriandru

Printeaza

Peste cu sos de menta si coriandru din: quinoa, menta, coriandru, iaurt, usturoi, turmeric, chimion, peste, castravete, ceapa rosie, rosii, zeama de lamaie.

Ingrediente: Peste_cu_sos_de_menta_si_coriandru

  • 40g de quinoa
  • cate 3 linguri de menta si coriandru, tocate
  • 150gr de iaurt degresat
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de turmeric
  • 1 varf seminte de chimion
  • 2 fileuri a cate 150gr de peste alb fara piele
  • 1/2 castravete, taiat cubulete
  • 1 ceapa rosie mica, tocata fin
  • 4 rosii, tocate
  • putina zeama de lamaie

Mod de preparare:

Pune quinoa intr-o oala, acoper-o cu apa si fierbe-o, acoperita, timp de 25 de minute, verificand nivelul apei din cand in cand, pentru a nu se evapora complet. Scurge-o bine.

Intre timp, pune cate 2 linguri de menta si coriandru intr-un bol. Adauga iaurtul si usturoiul si paseaza totul cu un blender vertical, pana cand obtii o crema fina. Amesteca 2 linguri din aceasta cu turmericul si chimionul, apoi tavaleste pestele prin acest mix.

Incinge cuptorul la temperatura ridicata. Aranjeaza pestele intr-un vas termorezistent si da-l la cuptor 8-10 minute, in functie de grosimea fileurilor, pana cand acestea se rup usor. Combina quinoa cu castravetele, ceapa, rosiile, zeama de lamaie si ierburile ramase. Transfera salata pe o farfurie, adauga pestele si toarna de jur imprejur chutney-ul de menta sau serveste-l separat, la masa.

Peste cu sos de menta si coriandru

Peste_cu_sos_de_menta_si_coriandru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.