Peste cu sos de legume

Printeaza

Peste cu sos de legume din: morcovi, ceapa, mazare, rosii, pasta de tomate, usturoi, merluciu, ulei de floarea soarelui, vin, lamaie, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Peste_cu_sos_de_legume

  • doi morcovi
  • doua cepe
  • 200 g mazare
  • o conserva rosii
  • o lingura cu pasta de tomate
  • doi catei de usturoi
  • 800 g merluciu
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 250 ml vin alb
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se eviscerează, se taie bucăţi sau se lasă întreg. Se pune într-o tavă stropită cu puţin ulei, se toarnă o cană cu apă şi vinul alb, se condimentează şi se aşază pe fiecare peşte felii de lămâie. Se introduce tava în cuptorul încins şi se lasă la foc mediu 30-45 de minute.

Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie rondele subţiri. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie felii. Se încinge restul de ulei într-o cratiţă, se căleşte ceapa, se adaugă morcovii şi usturoiul. Când legumele s-au înmuiat se adaugă mazărea fiartă se­parat şi roşiile din conservă tăiate cubuleţe.

Se toarnă pasta de tomate dizolvată cu puţină apă, sare, piper şi pătrunjel. Se fierb până scade sosul puţin şi se serveşte alături de peşte, presărat cu pătrunjel tocat.

Peste cu sos de legume

Peste_cu_sos_de_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.