Peste cu solzi de cartofi

Printeaza

Peste cu solzi de cartofi din: macrou, cartofi, patrunjel, telina, lamaie, unt, sare, piper.Peste cu solzi de cartofi

Ingrediente:

  • 1 macrou proaspăt sau congelat
  • 3 cartofi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 1 lămâie
  • 125 g unt pentru gătit
  • 50 g unt pentru final
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi macroul, îl tai pe jumătate şi îi scoţi şira spinării. îl speli, îl presari cu sare şi îl laşi aşa la rece. Cureţi pătrunjelul şi ţelina, le dai pe răzătoarea mare şi le căleşti în 50 g unt, la foc moale, 10 minute, lei de pe foc şi potriveşti de sare şi piper.

Intr-o tavă unsă cu 25 g unt aşezi o bucată de peşte, acoperi cu legumele călite şi aşezi cealaltă jumătate de peşte. Cureţi cartofii, îi tai rondele subţiri, îi rumeneşti puţin în cele 50 g unt care ţi-au rămas şi-i aşezi sub formă de solzi peste peşte.

Presari sare şi piper după gust şi dai peştele la cuptor pentru 30 de minute. Când e gata îl stropeşti cu unt topit amestecat cu zeamă de lămâie.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place macroul, e un peste bun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.