Peste cu rosii preparate la cuptor

Printeaza

Peste cu rosii preparate la cuptor din: rosii carnoase, ulei de masline, otet aromat, sare, piper, fileuri de peste, suc de lamaie, usturoi.

Ingrediente:Peste_cu_rosii_preparate_la_cuptor

  • 1 kg rosii carnoase
  • 7 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet aromat
  • sare
  • piper
  • 4 fileuri de peste cu piele (de exemplu cod) a 180 g
  • 4 lingurite suc de lamaie
  • 4 catei mari de usturoi (tocati)

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 170° C. Se spală roşiile, se taie jumătăţi şi se aşază într-un castron. Se amestecă împreună cu 5 linguri de ulei şi oţet, sare şi piper. Se aşază roşiile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu partea cu tăietura în sus, şi se coc la cuptor cca 50 min., până ce devin uşor crocante la suprafaţă, dar nu-şi pierd toată umiditatea.

Se spală peştele, se şterge, se sărează şi se piperează şi se stropeşte cu suc de lămâie. Se încing într-o tigaie mare 2 linguri de ulei. Se adaugă usturoi şi se căleşte 1-2 min., amestecând.

Se prăjeşte peştele, începând cu partea cu pielea, 1-2 min. pe fiecare parte. Se serveşte cu ulei cu usturoi şi roşii.

Peste cu rosii preparate la cuptor

Peste_cu_rosii_preparate_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.