Peste cu rosii, ceapa si masline
PrinteazaPeste cu rosii, ceapa si masline din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, capere, masline negre, fulgi de ardei iute, patrunjel, peste cu carne alba, zeama de lamaie.
- o lingura de ulei de masline
- jumatate de ceapa tocata
- 4 catei de usturoi zdrobiti
- o cutie de rosii cuburi
- 2 linguri de capere
- jumatate de cana de masline negre fara samburi, feliate si scurse
- jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute
- 2 linguri de patrunjel tocat
- jumatate de kilogram Red Snapper (se poate inlocui cu orice peste cu carne alba, tare)
- o lingura cu zeama de lamaie
Mod de preparare:
Preîncălziti cuptorul la 200 grade Celsius. Sotati ceapa în ulei de măsline timp de 5 minute şi adăugaţi apoi usturoiul. Peste încă un minut, adăugaţi roşiile, caperele, măslinele negre, fulgii de ardei iute şi pătrunjelul tocat.
Dati într-un clocot şi lăsaţi 10 minute la fiert. Intindeti o treime din sos într-o tavă de copt şi aşezaţi deasupra peştele, într-un singur strat. Turnaţi zeamă de lămâie şi apoi restul de sos. Coaceti 15 minute la cuptor sau până se înmoaie peştele.
Este gata când carnea se desprinde uşor cu o furculiţă. Presăraţi pătrunjel tocat şi serviţi.
Peste cu rosii, ceapa si masline
Pofta buna!
Reteta asta merita incercata