Peste cu prosciutto si anghinare

Printeaza

Peste cu prosciutto si anghinare din: prosciutto, ulei de masline, ardei rosii, ceapa rosie, usturoi, anghinare, masline negre, pasta de ardei iute, vin alb, file de biban, file de platica.

Ingrediente: Peste_cu_prosciutto_si_anghinare

  • 2 felii de prosciutto
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 ardei rosii, feliati
  • 2 cepe rosii, felii
  • 2 catei de usturoi, felii
  • 1 conserva de 300gr inimi de anghinare
  • 1 mana masline negre
  • 1/2 lingurita pasta de ardei iute
  • vin alb
  • 4 fileuri de biban sau platica

Mod de preparare:

Rupe în două feliile de prosciutto. Incinge puţin ulei într-o tigaie mare, pune în ea jumătăţile de prosciutto şi prăjeşte-le rapid, până când devin crocante, apoi transferă-le pe o farfurie. Adaugă restul de ulei în tigaie şi încinge-l.

Pune apoi ardeii, ceapa şi usturoiul şi căleşte-le la foc mic timp de 10 minute, amestecând ocazional, până se înmoaie.

Adaugă inimile de anghinare, măslinele, ardeiul iute şi vinul, asezonează şi găteşte totul 2 minute. Asezonează peştele şi aşază-l peste legume. Acoperă bine tigaia cu un capac sau folie de aluminiu şi lasă peştele să se pătrundă 5-6 minute. Presară deasupra bucăţile de prosciutto şi serveşte cu pâine cu coajă crocantă.

Peste cu prosciutto si anghinare

Peste_cu_prosciutto_si_anghinare

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.