Peste cu pilaf aromat de bulgur

Printeaza

O reteta savuroasa de Peste cu pilaf aromat de bulgur din: ulei de masline, ceapa, morcovi, seminte de chimion, harissa, bulgur, caise uscate, supa de pui, spanac, fileuri de peste si lamaie.

Ingrediente:Peste_cu_pilaf_aromat_de_bulgur

  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cepe, feliate fin
  • 3 morcovi, rasi
  • 2 lingurite seminte de chimion
  • 2 lingurite de harissa
  • 200 g  de bulgur
  • 6 caise uscate, tocate
  • 700 ml supa de pui
  • 200 g de spanac tanar
  • 4 fileuri de peste (cod, salau)
  • 4 felii subtiri de lamaie

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o cratita si soteaza ceapa timp de 10 minute, pana se inmoaie si se rumeneste.

Adauga morcovii si chimionul si mai soteaza 2 minute pentru a se elibera aromele. Punei in cratita pasta harissa, bulfurul si caisele uscate, toarna peste ele supa si adu totul la punctul de fierbere.

Acopera cu un capac si lasa sa clocoteasca 7 minute.

Presara frunzele de spanac si amesteca pana cand se inmoaie. Asaza fileurile de peste peste legume, apoi cate o felie de lamaie pe fiecare fileu si asezoneaza.

Acopera din nou, da focul mai mic si mai lasa 8 minute. Da focul pe cea mai mica teapta si mai lasa cratita 7-8 minute, pana cand pestele se patrunde si bulgurul se inmoaie.

Asezoneaza cu piper si serveste.

Peste cu pilaf aromat de bulgur

Peste_cu_pilaf_aromat_de_bulgur

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Bun pestele, foarte bun!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.