Peste cu orez si slanina

Printeaza

Peste cu orez si slanina si sofran din: peste, slanina, unt, ceapa, rosii, sofran, sare, piper, orez, boia.

Ingrediente:Peste cu orez si slanina

  • 1 peşte
  • 125 g slănină
  • 40 g unt
  • 3 cepe
  • 4 roşii
  • 1/2 linguriţă şofran
  • sare
  • piper
  • boia
  • 250 g orez

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă cu unt topit se pun slănina tăiată cubuleţe şi cepele tocate mărunt. Când încep să captete o culoare aurie, se pun peste peştele curăţat şi dezosat, tăiait bucăţele potrivite.

Se pun la prăjit în ulei, pe ambele feţe şi dlupă ce s-au făcut puţin se scot şi se lasă la cald. In aceeaşi crattiţă se pun roşiile tăiate în cuburi, sarea, piperul, boiaua şi şofrranul.

Se adaugă apă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, aproape o jumătate de oră. Se adaugă bucăţile de peşte şi se lasă totul să mai dea câteva clocote.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.