Peste cu ierburi aromatice si lamaie

Printeaza

Peste cu ierburi aromatice si lamaie din: fileuri de peste, lamai, busuioc, menta, ulei de masline, unt, piper, sare.

Ingrediente:Peste_cu_ierburi_aromatice_si_lamaie

  • 4 fileuri de peste
  • 2 lamai
  • 1 crenguta de busuioc
  • 1 fir de menta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală lămâile, taie-le în rondele şi îndepărtează sâmburii cu vârful unui cuţit. Spală fileurile de peşte şi usucă-le cu un şervet. Taie mărunt frunzele de mentă şi busuioc.

Aşază în tavă rondelele de lămâie şi jumătate din frunzele de mentă şi pune deasupra fileurile de peşte. Stropeşte-le cu uleiul de măsline, dă-le cu sare şi piper şi adaugă menta rămasă. Acoperă tava cu folie alimentară şi las-o la frigider două ore.

Dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru 20 de minute. Intre timp, topeşte untul într-un bol pe baie de aburi. Adaugă busuiocul tocat fin şi sare după gust. Serveşte peştele fierbinte, cu sos de busuioc.

Peste cu ierburi aromatice si lamaie

Peste_cu_ierburi_aromatice_si_lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.