Peste cu granitura de cereale si busuioc

Printeaza

Peste cu granitura de cereale si busuioc din: fileuri de peşte, maioneză de casă sau din comerţ, mustar, sare, piper, pesmet, cutie cu seminţe de cerea­le din comerţ, cu porumb, grâu şi soia, unt, busuioc uscat.

 

Ingrediente:Peste_cu_granitura_de_cereale_si_busuioc

  • 1 kg fileuri de peşte
  • 3 linguri maioneză de casă sau din comerţ
  • 4 linguri muştar
  • sare
  • piper
  • 2 ouă
  • 1 cană pesmet

Pentru garnitură:

  • 1 cutie cu seminţe de cerea­le din comerţ, cu porumb, grâu şi soia
  • 50 g unt
  • 1 lingură busuioc uscat

Mod de preparare:

Peştele spălat şi uscat îl condi­mentezi cu sare, piper şi îl laşi deoparte. Pregăteşti 3 farfurii în care pui pesmetul, ouăle bătute, iar în a treia farfurie amestecul de maioneză şi muştar. Ungi peştele cu acest amestec folosind o pen­sulă, îl treci prin ou, pesmet, apoi îl aşezi în tavă, pe hârtie de copt.

Ţii peştele la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte. în acest timp pregăteşti garnitura: într-un vas pe foc pui 300 ml apă, cu puţină sare să fiarbă. Când a început să clocotească, răstorni apa peste seminţele pe care le-ai pus într- un bol.

Amesteci, acoperi şi laşi 10-15 minute. După acest timp, adaugi untul, busuiocul şi omoge­nizezi. Senveşti peştele pe farfurie, alături de garnitura de seminţe. Este o mâncare uşoară!

Peste cu granitura de cereale si busuioc

Peste_cu_granitura_de_cereale_si_busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.