Peşte cu ghimbir la gratar

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de peste cu ghimbir la gratar din: peste, ghimbir, sos de soia, ardei iuti, ardei gras, ceapa verde, ulei, supa de peste, sare, piper si suc de lamaie.

Ingrediente:Peşte cu ghimbir la gratar

  • 4 peşti de cca 500 g
  • 4cm rădăcină de ghimbir
  • 2 lin­guri sos de soia
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 ardei iuţi
  • 1 ardei gras
  • 6 cepe verzi
  • 2 linguri ulei
  • 75 ml supă de peşte
  • sare
  • piper
  • suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Se pregătesc peştii. Se decojeşte ghimbirul şi se taie felii; se amestecă cu sosul de soia. Se adaugă usturoiul pisat. Se taie felii ardeiul iute, cel gras şi ceapa. Se călesc toate într-o lingură de ulei.

Se toarnă supa şi sosul de soia, se lasă să dea într-un clocot şi se condimentează. Se condimentează şi peştii şi se stropesc cu ulei. Se frig 4-5 min. pe fiecare parte. Se servesc cu legume.

Peşte cu ghimbir la gratar

Peşte cu ghimbir la gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.