Peste cu dovlecei

Printeaza

O reteta delicioasa de peste cu: rosii, ardei gras, ceapa, morcovi, dovlecei, sare, piper.

Ingrediente: Peste cu dovlecei

  • 4 bucăţi de peşte fără oase şi curăţat de piele
  • 3 roşii
  • 2 ardei graşi
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 dovlecei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli legumele şi le usuci pe hârtie de bucătărie specială. Toci ceapa mărunt şi o pui la prăjit în ulei încins până se rumeneşte puţin. Pui şi ardeii graşi tocaţi, iar după un minut pui roşiile tocate şi morcovul dat pe răzătoarea mică.

Adaugi sare şi piper după preferinţă şi laşi pe foc până se înmoaie legumele. între timp pregăteşti peştele (eu am folosit merluciu), îl cureţi de oase şi de piele. într-un vas termorezistent pui o parte din legumele fierte.

Apoi pui peştele, iar peste el pui rondelele de dovlecei şi apoi restul de legume. Pui vasul în cuptor la funcţia grill pentru circa 20 de minute. Poţi servi peştele cu garnitură de piure de cartofi şi cu mujdei de usturoi, pe care îl prepari cu 1 linguriţă de zahăr pentru a nu fi iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.