Peste cu cartofi si oregano

Printeaza

Peste cu cartofi si oregano din: cartofi, ceapa, usturoi, oregano, ulei de masline, lamaie, rosii, cod, patrunjel.

Ingrediente: 

  • 5 cartofi mici (circa 400q), spălaţi bine si tăiaţi în sferturi
  • 1 ceapă, tăiată în două şi feliată
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi grosier
  • 1/2 linguriţă de oregano
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 lămâie, tăiată în sferturi
  • 2 roşii, tăiate în sferturi
  • 2 fileuri de cod proaspăt, fără piele (circa 200g)
  • 1 mână mică de pătrunjel, tocată grosier

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Pune cartofii, ceapa, usturoiul, oreganoul şi uleiul de măsline într-o tavă, asezonează-le, apoi amestecă-le direct cu mâna, pentru a le îmbrăca în ulei.

Dă tava la cuptor pentru 15 minute, întoarce toate ingredientele pe partea cealaltă şi mai lasă-le 15 minute.

Adaugă lămâia şi roşiile şi coace-le alte 10 minute, apoi aşază deasupra ingredientelor din tavă fileurile de peşte şi ţine-le la cuptor încă 10 minute.

Serveşte cu pătrunjel presărat deasupra.

Peste cu cartofi si oregano

Peste_cu_cartofi_si_oregano

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.