Peste cu cartofi gratinati

Printeaza

Peste cu cartofi gratinati din: unt, bacon, ceapa, cimbru, cartofi, cod, crema de branza, salata verde.

Ingrediente: Peste_cu_cartofi_gratinati

  • 1 cubuleţ mic de unt
  • 4 felii lungi de bacon afumat
  • 1 ceapă, feliată fin
  • 1/2 legătură mică de cimbru, doar frunzele
  • 1 kg de cartofi pentru copt, spălaţi şi feliaţi
  • 350g de cod, fără piele, tăiat în bucăţi mari
  • 300ml cremă de brânză cu puţine grăsimi
  • salată verde crocantă, pentru servit

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Topeşte untul într-un vas ceramic şi prăjeşte în el baconul până când îşi schimbă culoarea. Adaugă ceapa şi cimbrul şi sotează-le 5 minute împreună cu baconul, până când ceapa începe să se înmoaie.

Dă focul mai mic, adaugă cartofii lângă ceapă şi acoperă vasul. Găteşte cartofii 25-35 de minute, până când se înmoaie, amestecând ocazional pentru a nu se prinde de vas.

Când cartofii sunt gata, încorporează codul, crema de brânză şi presară piper negru proaspăt măcinat. Aplatizează mâncarea cu o spatulă pentru peşte şi dă vasul la cuptor 40 de minute, până când gratinul devine auriu. Serveşte-l cu o salată verde.

Peste cu cartofi gratinati

Peste_cu_cartofi_gratinati

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.