Peşte (crap) umplut la grătar

Printeaza

O reteta de peste umplut la gratar din: crapi, ceapa, orez, morcovi, vin, ulei, busuioc, rucola, sare de mare, piper si stafide.

Ingrediente:Peşte (crap) umplut la grătar

  • 4 crapi
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 cană cu orez
  • 2 morcovi raşi
  • 1 lingură cu vin
  • 2 linguri cu ulei
  • busuioc
  • rucola
  • sare de mare
  • piper
  • stafide

 

Mod de preparare:

Curăţă peştii şi condi- mentează-i cu busuioc, încinge uleiul într-o tigaie şi căleşte cepele tocate şi morcovii raşi.

Când s-au înmuiat, adau­gă orezul spălat, apă şi lasă la fiert. Sărează şi adau­gă stafidele spălate şi vinul. Când orezul e fiert, um­ple burţile crapilor cu pilaf (nu prea mult, deoarece orezul se umflă la foc). Coa­se burta peştelui ca să nu iasă umplutura.

Pune crapii umpluţi pe grătar şi prăjeşte-i la foc domol vreo 20 de minute. Serveşte-i cât sunt calzi, stropiţi cu zeamă de lămâie, pe strat de frunze de rucola şi morcov.

Peşte umplut la grătar

Peşte (crap) umplut la grătar

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.