Peste copt cu ceapa, rosii si vin

Printeaza

Peste copt cu ceapa, rosii si vin din: file de peşte, ceapa, praz, usturoi, rosii,vin alb sec, ulei de masline, sare, piper, piper boabe, patrunjel.

Peste_copt_cu_ceapa_rosii_si_vin

Ingrediente:

  • 1,5 kg file de peşte
  • 2 cepe
  • 1 fir de praz
  • 6 căţei de usturoi
  • 6 roşii
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă piper boabe
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Condimentezi peştele cu sare şi piper. Tai rondele subţiri ceapa şi prazul. Păstrezi cam o treime, iar restul îl pui într-o tavă.

Presari sare, usturoi tocat mărunt, o par­te din roşiile tăiate rondele subţiri şi câteva boabe de piper.

Aşezi deasupra peştele, îl stropeşti cu vin şi ulei, îl acoperi cu restul de ceapă şi cu 2-3 rondele de roşii. Coci la foc mediu. Stropeşti peştele din când în când cu sosul din tavă.

Este gata când ceapa s-a înmuiat şi peştele este bine pătruns. Serveşti peştele cu muj­dei şi pătrunjel.

Peste copt cu ceapa, rosii si vin

Peste_copt_cu_ceapa_rosii_si_vin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.