Peste anghila cu legume

Printeaza

Peste anghila cu legume din: peste, praz, usturoi, ardei iute, ardei gras, patrunjel, sare, piper, usturoi, ulei, lamaie, oua, concentrat de legume.

Ingrediente:Peste anghila cu legume

  • 300 g peşte anghilă
  • 1 praz mic
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 ardei mare California
  • frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • ulei
  • zeamă de lămâie

Pentru servire:

  • câte 2 ouă de persoană
  • folie
  • frunze de pătrunjel
  • concentrat de legume

Mod de preparare:

Toci prazul şi îl pui la călit cu puţin ulei. Când ceapa devine sticloasă, adaugi peştele spălat şi usturoiul tocat. Amesteci, având grijă ca usturoiul să nu se ardă, pentru a evita gustul amar. Adaugi puţină sare, ardeiul iute tăiat rondele şi puţin piper.

Când este gata, tragi vasul de pe foc şi stropeşti cu puţină zeamă de lămâie. Păstrezi la loc cald până la servire, lei câte două pahare şi pui peste ele câte o bucată de folie. Apeşi cu mâna, ca să intre în interiorul paharului. Pui câte o frunzuliţă de pătrunjel, baţi câte un ou întreg, îl aşezi peste frunzuliţă şi condimentezi cu concentrat de legume.

Uneşti colţurile foliei şi legi, după care pui săculeţele la fiert în apă clocotită, pentru câteva secunde. Când este gata oul, scoţi folia şi aşezi câte 2 săculeţi la o porţie. Separat, tai fâşii ardeiul, îl dai cu putină sare şi îl prăjeşti puţin.

Serveşti pe farfurie o porţie de peşte, cu 2 săculeţe de ou şi ardeiul prăjit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.