Peste in aluat de bere cu usturoi

Printeaza

Peste in aluat de bere cu usturoi din: file de peste alb, ulei, faina, sare, usturoi, paprika, bere.

Peste_in_aluat_de_bere_cu_usturoi

Ingrediente:

  • 4 bucăţi file de peşte alb (800 g)
  •  ulei de floarea- soarelui pentru prăjit
  •  240 g făină + extra
  •  1 lingură cu sare
  •  1 lingură cu usturoi pisat
  •  1 lingură cu paprika
  •  330 ml bere

Mod de preparare:

Usucă peştele cu ajutorul unei hârtii absorbante. Incinge uleiul într-o tigaie. Presară puţină făină pe o farfurie mare. Intr-un castron amestecă făina cu sarea, usturoiul şi paprika.

Adaugă berea rece puţin câte puţin până obţii un aluat gros. Cu cât adaugi mai puţină bere, cu atât aluatul va fi mai gros. Dă bucăţile de peşte prin făina din farfuria mare, apoi prin aluat. Prăjeşte-le în uleiul încihs, la temperatura potrivită.

In timpul prăjirii peştelui, mişcă din când în când tigaia, apoi întoarce-l ca să se rumenească pe ambele părţi, aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Nu prăji mai multe bucăţi în acelalaşi timp.

Scoate cu grijă peştele din tigaie şi usucă-l pe hârtie absorbantă. Serveşte alături de cartofi prăjiţi, sos de maioneză şi lămâie.

Peste in aluat de bere cu usturoi

Peste_in_aluat_de_bere_cu_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.