Peste alb fiert in sos de vin

Printeaza

Peste alb fiert in sos de vin din: peste, vin alb, ceapa, unt, sare, piper, unt, faina, galbenus, smantana, zeama de lamaie.

Ingrediente:Peste alb fiert in sos de vin

  • 1 kg peşte (cod)
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 ceapă
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 100 g unt
  • 100 g făină
  • 1 gălbenuş
  • 200 g smântână
  • zeama în care a fiert peştele
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Scoţi fileurile de peşte, le rulezi şi le fixezi, străpungându-le cu scobitori. Pui fileurile de peşte într-un vas împreună cu ceapa tăiată mărunt, cu unt şi vin. Fierbi peştele înăbuşit pe foc slab, timp de 15 minute.

Căleşti untul şi făina pentru sos, fără să le laşi să se rumenească, apoi le stingi cu smântână şi cu zeamă de peşte. Baţi amestecul cu un tel, să nu se formeze cocoloaşe şi laşi să mai fiarbă timp de 20 de minute.

Pasezi sosul printr-o sită fină, inoxidabilă, adaugi gălbenuşurile şi zeama de lămâie. Serveşti sosul în sosieră şi peştele alături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.