Peste alb cu cartofi si mustar

Printeaza

Peste alb cu cartofi si mustar din: cartofi, sare, piper, apa cu vegeta, smantana, mustar, file de cod, lamai, unt, ceapa verde, busuioc.

Ingrediente:Peste alb cu cartofi si mustar

  • 1 kg cartofi rezistenti la fiert
  • sare
  • piper
  • 350 ml apa fiarta cu Vegeta sau Delikat
  • 200 g smantana
  • 1-2 linguri de mustar
  • 6 fileuri de cod
  • sucul unei lamai
  • 30 g unt
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1/2 legatura de busuioc

 

Mod de preparare:

Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie in doua, pe lat, apoi in feliute subtiri. Se pun in tava cuptorului, se sareaza, se pipereaza.

Se amesteca mustarul cu smantana si apa fiarta cu Delikat, se toarna peste cartofi si se lasa 25 de minute in cuptorul incins dinainte.

Fileurile de peste se spala, se zvanta si se stropesc cu suc de lamaie.

Se sareaza, se pipereaza si se pun peste cartofii din cuptor. Se pun deasupra bucatele de unt si se mai lasa 20 de minute.

Cand se serveste, pestele se presara cu ceapa verde taiata ineluse subtiri si busuiocul tocat marunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.