Pesmeti cu migdale

Printeaza

Pesmeti cu migdale din: oua, zahar, faina, unt, lamaie, migdale.

Ingrediente:Pesmeti cu migdale

  • 4 ouă
  • 250 g zahăr
  • 200 g făină
  • 160 g unt
  • sare
  • răzătură de lămâie
  • 200 g migdale tocate

 

Mod de preparare:

Procedăm ca la toate aluaturile cu unt: înmuiem untul pe baie de abur, frecăm 2-3 min cu lingura de lemn pentru omogenizare, adăugăm zahărul câte puţin ca să se topească repede, încorporăm gălbenuşurile pe rând şi punem răzătură de lămâie şi puţină sare.

Crema aceasta primeşte faina în ploaie şi albuşurile bătute spumă tare. Omogenizăm şi adăugăm modale tocate. Intindem foaie subţire în tavă, coacem la 180°C timp de 20-25 min.

Tăiem forme lungi când s-a răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.